Problemy jelitowe nie należą do przyjemnych. Niestety często wykluczają z wykonywania codziennych czynności w pracy czy szkole. Trzeba podkreślić, że uporanie się z takimi kłopotami zależy nie tylko od stosowanych medykamentów. Należy również jeść odpowiednie potrawy, aby żołądek nie był podrażniony. Z czego należy zatem zrezygnować? Trzeba podkreślić, że osoby z problemami jelitowymi nie mogą spożywać tak zwanego śmieciowego jedzenia. Poza tym powinny zrezygnować z rzeczy smażonych na głębokim tłuszczu. Należy także wykluczyć wszystkie ostre przyprawy. Trzeba też ograniczyć potrawy, które mogą powodować powstanie kolejnych biegunek. Najlepiej jest zaś spożywać kleik ryżowy. To potrawa, która powoduje, że biegunki występują w mniejszej ilości. Poleca się też jedzenie ugotowanej marchewki, która także ma tego typu właściwości. Można także stosować kanapki z chudą szynką. Jeśli chodzi o płyny, to najlepszym rozwiązaniem jest picie niegazowanej wody mineralnej, która może być przegotowana.

Previous post Sport a dostarczanie białka
Next post Czy podciąganie rozwija mięśnie pleców ?